(function(d){ var f = d.getElementsByTagName('SCRIPT')[0], p = d.createElement('SCRIPT'); p.type = 'text/javascript'; p.setAttribute('data-pin-hover', true); p.async = true; p.src = '//assets.pinterest.com/js/pinit.js'; f.parentNode.insertBefore(p, f); }(document));

27 Ekim 2011 Perşembe

ÖRGÜDEN ŞAPKALARIMIZ



Yeni yer, yeni mekan vee yeni modellere başlıyorum.
 Artık Afyonluyuz malum burada kışlar soğuk oluyor. 6 yıl boyunca Hatay da örgüden uzak kalmıştık. İlk olarak da şapkadan başladık. 
Şapkamızın örneğini Gülay arkadaşımdan aldım, sağ olsun annem ördü, bende sizinle paylaşayım.
Modelliğini kızım yaptı ilk olarak ona teşekkür ediyorum.

Şapkamıza 4.5 şişle, 1 adet 100 gr. yün yetiyor.



İlk olarak başınızın çevresine, yününüze göre (biz 100 ilmek) ilmek atıp düz örgü örün . 10 - 12 cm. olacak şekilde (Burası şapkanın kıvrılan kısmı, ilk başlama noktamız da burası)Örneği kurarken dikkat edeceğiniz şey düz örgünün tersine gelecek şekilde örneğinizi  kurun ki diktikten sonra böyle güzel görünsün. İstediğiniz örnekten de hiç bir arttırma ve eksiltme yapmadan   11 cm. örün.(Biz yalancı pirinç yaptık.) Örnek bitiminde ortalama 20-25 ilmek aralardan kesin. Düzün tersi ön yüz de olacak şekilde 7 cm. örün. Bütün bu ölçüler bizim şapkalarımızın ölçüsüdür. Kişiye göre değişir. 
Tabii ki sizler daha güzellerini örmüşsünüzdür. Bunları paylaşalım isterseniz...
Yorumlarınızı bekliyorum..... :)

Şapkamız bitti.Gelelim dikişine, İlk olarak yan dikişini yapıyoruz.Şapkamızın ön tarafının içine yoğurt kovasından kestiğiniz yada şapkalar için satılan materyallerden içine kasket havası versin diye plastiğimizi koyup, örnek tarafına doğru kıvırıyoruz. Ucundan değil çünkü şapkanın üzerindeki kıvrım yeri bizim şapkaya ilk başladığımız yer, İlk sıradan 5 cm. bırakıp dikiyoruz. Dikişin altından da hemen hemen 4 cm. kenar olacak. Kıvrılan yere de renk uyumuna göre alternatif ip geçirebilirsiniz, gül, fiyonk .... koyabilirsiniz.





Hiç yorum yok: